החומרים:
• 100 גרם שוקולד מריר
• 50 גרם חמאה
• שליש כוס שוקו חם / מים חמים.
• 5 ביצים מופרדות
• 1.5 כוסות קמח
• שקית אבקת אפיה
• כוס פתיתי קוקוס
• 1.3 כוסות מיץ / חלב / יין / מים
• חצי כוס סוכר
• כפית תמצית וניל
ההכנה:
• 1. בקערה חסינת אש ממיסים במיקרוגל את השוקולד והחמאה. מוסיפים שליש כוס שוקו חם, מערבבים עד לקבלת תמיסה אחידה ומניחים בצד להתקרר.
• 2. מערבבים את הקמח, אבקת האפיה, הקוקוס והסוכר ומוסיפים להם כוס ושליש נוזלים, תמצית וניל וחלמוני ביצים.
• 3. מקציפים את החלבונים לקצף קשה ומוסיפים אותם בתנועות קיפול עדינות לתערובת.
• 4. מעבירים שליש מהתערובת אל קערת השוקולד.
• 5. יוצקים לתבנית משומנת (קוטר 26) בעזרת כוס או מצקת שכבה מהתערובת הלבנה ושכבה מתערובת השוקולד לסירוגין - נוצרות טבעות בגוון חום לבן.
• 6. אופים כ-45 דקות בחום של 180 מעלות עד שהעוגה מוכנה.
• 7. מוציאים מהתנור ומכסים בצלחת זכוכית לאטימה של התבנית, ומניחים לעוגה להתקרר לטמפרטורת החדר.
• 8. מכניסים לצינון לשעה לפחות במקרר.
בתיאבון.
בישולים עם ילדים המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר